Close

Elevator Vestibule Designs

The Problem
During this interior finish remodel project, the client wanted to explore different designs for the floors of their elevator vestibules. It was important to the client to be able to visualize the space and how each style of floor fit with the existing room.
The Solution
In order to give the clien the most accurate visualization of the space with each floor design, we decided to create several renders of the vestibules with each style of floor that met the clients specific design needs.
The Outcome
We provided accurate, realistic visualizations of the elevator vestibules for the client , which allowed the client to easily select a design option. This facilitated a speedier construction process, saving the client time and money

Text

I am the target text.

Poolside Cabana Design

The Problem
For this project, the client received an initial design from another firm but were apprehensive to move forward with the design. The proposed design did not necessarily meet their specific needs, specifically the open-concept design they wanted to make the space larger.
The Solution
We sat down with the client to fully understand their needs for the space and proposed a few concepts for them to choose from. In order to accommodate the open-concept design, we removed two of the walls on the pool side of the space and included both glazing and a bifold window along one of the walls to keep the space open.
The Outcome
After receiving feedback on the design, we made the necessary changes to the rendering and the clients approved the project to begin construction. The construction phase will be completed within the month.

Text

I am the target text.

Lofts on National Design

The Problem
For this project, there was a potential investment deal that Bowman was investigating. To better estimate the costs associated with the development of the space, we provided architectural renders to maximize the number of units that would generate rental income for the space.
The Solution
We conducted a zoning analysis first to determine the maximum number of units the space could support. The architectural design was based on this analysis, which included a raised first floor to accommodate parking and 5 modern micro-housing units at a total of 7000 square feet.
The Outcome
The design was ultimately used for garnering investor interest and to assist the contractors building the space to create more accurate estimates for the total cost of the project.

Text

I am the target text.

Artwork Curation

The Problem
The client originally sought to hire their own art curator to select pieces for the building. As they had trouble finding a curator that understood their vision, we undertook the challenge of filling in the missing role.
The Solution
We provided the client with mock-ups of three different artistic themes to select from. After they decided on their favorite theme, we procured over forty different pieces of art in a variety of sizes to be used throughout the building.
The Outcome
Our proposal of using a combination of both custom-made art and generic art in their selected theme ultimately saved the client a considerable amount of money, and the art was installed hassle-free.

Text

I am the target text.

BGIM Studio - Space Planning

The Problem
For this project, the client was searching for a new building to house a presentation-style studio for his firm. Because of the highly-desired Little Italy location of the proposed studio, the spaces were in high demand with a lot of competition for securing a lease. The client requested architectural renders for each of the possible locations which, due to the time constraints, required a quick turnaround to present to the landlords.
The Solution
As the client presented us with possible locations for their studio, we had to quickly understand the limitations and opportunities of the space and determine whether the space could be constructed to the client’s specific requirements. We had to quickly design the possible spaces to the client’s tastes and provide them with an architectural render to use as a concept.
The Outcome
After choosing the most optical location, the client was provided a final edit of the design for the proposed space. Ultimately, the client approved of the design, signed the lease for the building, and the project has moved on to the next phase of construction.

Text